Kuvassa Roinarallin varaallisten jätteiden vastaanottoauto, missä kuorma-auton lava laskettu alas ja lavalla maalipönttöjä ja muuta vaarallista jätettä

Roinaralli-keräyskierrokset

Huom! Koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi touko-heinäkuun Roinaralli-kierrokset on tältä vuodelta peruttu. Korvaavia kierroksia ei järjestetä. Seuraa syksyn kierrospaikkojen osalta tiedotusta osoitteessa phj.fi -> ajankohtaista

Roinaralli ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Roinaralli kiertää kaikissa toimialueen kunnissa vuosittain touko-kesäkuussa.

Syksyllä Roinaralli kiertää Orimattilan Artjärvellä, Pukkilassa, Myrskylässä, Hollolan Hämeenkoskella ja Kärkölässä.

Älä säilö jätteitä kotona! Muistathan, että jäteasemilla otetaan ympäri vuoden kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua.

Katso lajitteluohjeet

Roinarallin muistilista

  • Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole muutoin mahdollista tuoda jätteitään jäteasemalle. Roinaralli ei vastaanota suuria jäte-eriä, vaan ne tulee toimittaa jäteasemalle.
  • Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä (50 kg tai 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.
  • Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.
  • Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit, liimat, lakat, liuottimet, puunsuoja-aineet, öljynsuodattimet, öljyt, iskunvaimentimet, paristot, akut, jäähdytin-, kytkin- ja jarrunesteet, moottorinpesunesteet, loisteputket, energiansäästölamput, torjunta-aineet, voimakkaat puhdistusaineet jne.
  • Palauta vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.
  • Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita. Näiden osalta ota yhteys poliisiin. Ilotulitteet tulee toimittaa niiden myyntipisteeseen/maahantuojalle. Nestekaasupullot otetaan vastaan useissa niiden myyntipisteissä. Muut kaasupullot ottaa vastaan kaasuntoimittaja. Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota myöskään yli puolen kilon painoisia litiumakkuja. Niiden vastaanotosta vastaa maahantuoja.
  • Roinaralli ei ota vastaan kestopuujätettä eikä lääkejätteitä. Kestopuu otetaan vastaan Kujalan jätekeskuksessa ja jäteasemilla. Apteekit vastaanottavat käytöstä poistetut lääkkeet ja elohopeakuumemittarit.

Roinaralli-keräyskierrokset 2020

Huom! Koronavirusepidemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi touko-heinäkuun Roinaralli-kierrokset on tältä vuodelta peruttu. Korvaavia kierroksia ei järjestetä. Seuraa syksyn kierrospaikkojen osalta tiedotusta osoitteessa phj.fi -> ajankohtaista

torstai 1.10. KÄRKÖLÄ
17.00 – 18.00 Neste Järvelä, Peltotie 2

tiistai 6.10. PUKKILA
16.30 – 17.30 Kirkonkylä, Veteraanitie 11, paloasema

tiistai 6.10. MYRSKYLÄ
18.00 – 19.00 Kirkonkylä, Höröläntie 2

keskiviikko 7.10. ORIMATTILA (Artjärvi)
17.00 – 18.00 Salmela, Salmelantie 275

torstai 8.10. HOLLOLA (Hämeenkoski)
17.00 – 18.00 Kirkonkylä, Keskustie 20

Huomaa!

  • Maatalouden ja yritysten vaarallisten jätteiden ja metalliromun maksulliset noudot/tiedustelut: StenaRecycling Oy, asiakaspalvelu, puh. 010 778 0155 ma-pe klo 9-16.
  • Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden maksulliset noudot/tiedustelut: Tramel Oy, puh. 044 5153 349.