Kujalan jätekeskus

Vastuullista jätehuoltoa ja ympäristötekoja

Kujalan jätekeskuksen käsittelylaitokset ja toiminnot sekä muut alueen rakennukset on esitelty kattavasti ilmakuvan, toimintokohtaisten kuvien, videoiden sekä tekstien avulla. Tervetuloa tutustumaan nykypäivän jätteenkäsittelyyn.

Tutustu

Kujalan jätekeskuksessa Lahdessa vastaanotetaan, välivarastoidaan, käsitellään, hyödynnetään, siirtokuormataan ja loppusijoitetaan yhdyskuntien ja tuotantotoiminnan jätteitä. Kujalan jätekeskus on Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n päätoimipaikka ja ainoa jätteenkäsittelypaikka.

Vuonna 2001 valmistuneen Kujalan jätekeskuksen alueen laajuus on kaikkiaan 70 ha, josta 5,4 ha on käytössä olevaa kaatopaikka-aluetta ja 24 ha käytöstä poistettua ns. vanhaa kaatopaikka-aluetta. Hyötyjätteiden vastaanotto- ja varastointialueita on noin 5,3 ha. Pilaantuneiden maiden käsittelykentän laajuus on 2,5 ha ja biokaasu- ja kompostointilaitos toimii noin 5 ha:n alueella.

Kujalan jätekeskukseen vastaanotetaan vuosittain noin 200.000 tonnia jätettä. Yhdyskuntajätteen osuus on vuosittain noin 85.000 tonnia.

Jätekeskuksen alueella työskentelee päivittäin yhteensä noin 45 omaa ja urakoitsijoiden työntekijää. Lisäksi alueella toimii LABIO Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitos, Tarpaper Recycling Finland Oy:n kattohuopajätteen käsittelylaitos, Gasum Oy:n biokaasun jalostuslaitos, NCC Roads Oy:n asfalttiasema  sekä mullanjalostusasema.

Oletko kiinnostunut tulemaan ryhmäsi kanssa vierailulle Lahteen – Euroopan ympäristöpääkaupunkiin 2021 ja Kujalan jätekeskukseen? Voit tiedustella vierailua oheisella lomakkeella:

Täytä vierailuvarauslomake